Phila i Golden State u polufinalu, Boston poveo protiv Milwaukeeja
Foto: EPA

NBA doigravanje

Phila i Golden State u polufinalu, Boston poveo protiv Milwaukeeja

M. Šljivak

Košarkaši Philadelphia 76ersa i Golden State Warriorsa ostvarili su plasman u konferenciona polufinala NBA lige.

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi su u petoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije savladali San Antonio Spurse 99:91 i tako su prošli dalje sa ukupnih 4:1.

Bez većih problema ekipa Stevea Kerra je došla do odlučujuće pobjede. Vodili su gotovo od prve do zadnje minute, Spursi nisu imali pravi odgovor na igru šampiona i na kraju Warriorsi odlaze u polufinale konferencije gdje ih čekaju New Orleans Pelicansi.

Kevin Durant sa 25 i Klay Thompson sa 24 poena vodili su domaći tim do trijumfa u petoj utakmici, vrijedi istaći i jako dobar učinak Draymonda Greena (17p, 19sk, 7as), dok je Spursima nedovoljno bilo 30 poena i 12 skokova LaMarcusa Aldridgea.

U polufinalu Istočne konferencije igraće ekipa Philadelphia 76ersa. Phila je u petom meču na svom parketu savladala Miami i također je sa ukupnih 4:1 prošla dalje.

76ersi su ovaj meč prelomili u trećem periodu (34:20) kada su napravili ključnu razliku koju do kraja nisu ispuštali i na kraju sasvim zasluženo odlaze među najbolje četiri ekipe na Istoku.

JJ Redick je i sinoć bio nezaustavljiv po Heat. Sjajni šuter Phile je ubacio 27 poena, Joel Embiid je dodao 19 poena i 12 skokova, dok je na drugoj strani Kelly Olynyk ubacio 18.

Phialdelphia će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča između Boston Celticsa i Milwaukee Bucksa. U petom meču odigranom sinoć u TD Gardenu Celticsi su slavili sa 98:87 i poveli su sa 3:2 u seriji.

Izuzev uvodnih minuta u kojima su Bucksi imali prednost u ostatku utakmice Celticsi su dominirali. Na kraju su zasluženo stigli do trijumfa i u narednom meču će imati šansu da ostvare plasman u polufinale.

Al Horford je predvodio Boston u ovom meču sa 22 poena i 14 skokova, dok je Khris Middleton na drugoj strani ubacio 23 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti