Povratak Luke Garze na najbolji način

Minnesota upisala novu pobjedu

Povratak Luke Garze na najbolji način

S. Mlaćo
Bh. košarkaš Luka Garza ponovo je bio sjajan na NBA parketima. Naime, Garza je dao važan doprinos sinoć u pobjedi Minnesote nad Atlantom 136:115.

Nije se naigrao u posljednje vrijeme Garza, ali sinoć je dobio šansu. Iskoristio je na najbolji način s obzirom da je upisao 14 poena te odao tri skoka i vije ukradene lopte.

Bila je to njegova najbolja partija ovog mjeseca i sigurno ima razloga za zadovoljstvo.

Kod Minnesote se sinoć istakao Edwards sa 32 poena, a Conley je dodao 21. Kod Atlante nevjerovatni Young je upisao 41 poen.

Garza ima pravo nastupa za reprezentaciju naše zemlje i svi sa nestrpljenjem očekujemo da obuće dres naše selekcije.

Podsjetimo, Jusuf Nurkić je noć ranije imao partiju za zaborav u NBA.

Oglasi

Nurkić se tek vratio nakon neugodne povrede i jasno je da mu treba određeni period kako bi bio onaj 'pravi'.

Nurkić je na parketu proveo 20 minuta, ali statistika mu je bila zaista očajna. Nije uspio postići poene što mu se nije dugo desilo u NBA ligi.

Njegov Portland poražen je od New Orleans Pelicansa 127:110.

New Orleans je u navedenom meču do pobjede vodio Murphy sa 41 poenom, sedam skokova i jednom asistencijom. Protiv bivšeg kluba istakao se i McCollum koji je završio meč sa 22 poena, 11 asistencija i pet skokova.

Što se tiče Portlanda sinoć je najbolji bio Simons sa 17 poena, četiri asistencije i dva skoka, dok su Knoy i Sharpe dodali po 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi