Luka Garza odigrao utakmicu karijere!
Iz utakmice u utakmicu Luka Garza pokazuje nevjerovatan potencijal i puni koševe protivnika (Foto. Screenshot)

Fenomenalno izdanje

Luka Garza odigrao utakmicu karijere!

M. Šljivak

Bh. košarkaš Luka Garza odigrao je protekle noći utakmicu karijere i bio je potpuno nezaustavljiv u pobjedi Minnesota Timberwolvesa nad Utah Jazzom rezultatom 143:118.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza nastavlja s fenomenalnim igrama u NBA ligi, a protekle noći je 24-godišnji centar odigrao najbolji meč karijere.

Minnesota Timberwolvesi slavili su kao gosti u Salt Lake Cityju protiv Utah Jazza rezultatom 143:118 uz zaista fenomenalnu igru Garze koji je ponovo maksimalno iskoristio minutažu koju je dobio.

Luka je na parketu proveo nešto više od 23 minute i za to vrijeme uspio je ubaciti 25 poena, dodati tri lopte i skočiti tri puta. Imao je i fenomenalan šut iz igre. Pogodio je devet od 13 šuteva.

Ovo je za 24-godišnjeg centra najbolji meč NBA karijere. Još je jednom pokazao da u Minnesoti na njega itekako mogu računati i on maksimalno koristi svaku sekundi na parketu.

Minnesotu su pored Garze do trijumfa protiv Jazza vodili Anthony Edward s 31 i Jaylen Nowell s 30 ubačenih poena.

Oglasi

Podsjetimo, Luka Garza je izrazio ogromnu želju da nastupa za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i odavno se vodi proces da se to i dogodi.

Problem je što bi košarkaš Minnesote morao nastupiti kao naturalizovani igrač jer nije imao bh. pasoš prije 16 godine i po 'FIBA pravilima za male zemlje' nemoguće je da bude domaći igrač.

Majka igrača Timberwolvesa je nekadašnja košarkašica Šejla Muftić, kćerka legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića, a košarkaške gene ima i s ujakove strane.

Legendarni Teoman Alibegović mu je ujak, a rođak mu je Amar Alibegović, povremeni reprezentativac naše zemlje koji također ima problem s FIBA pravilima o naturalizaciji košarkaša i igra kao stranac.

Velika stvar bi bila imati Luku u nacionalnom timu Bosne i Hercegovine i možda je konačno vrijeme da Košarkaški savez počne raditi svoj posao kada je u pitanju nacionalni tim čiji je roster poprilično tanak.

Top Komentari

user1666374721
Kako će raditi kad im nije stalo ni do Bosne ni do reprezentacije, Mirza je vidio sve te mućke i nepravilnosti i odustao, poslije njega ne vidim ko bi to mogao povesti u pravom smjeru. A kad ga ugrabi Slovenija ili neko treći, plakat ćemo, a nije teško, na ručak sa Dončićem, što nebi igrao za nas imamo više šanse, kakva Bosna, i Garza se brzo predomisli kad vidi našu pasivnost i neozbiljnost. Zovite ga sad naknadno, i po cijenu da ne može doći,nek momak vidi želju i zalaganje s naše strane, ili odstupiti sa tih pozicija, neka neko mlađi i ambiciozniji preuzme.
9 0
Fino alla Fine
Zašto se čeka poziv u repku?Zna li neko odgovor?!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi