Dončić blistao u prvoj pripremnoj utakmici, Luka Garza dvocifren kod Timberwolvesa

NBA pripremne utakmice

Dončić blistao u prvoj pripremnoj utakmici, Luka Garza dvocifren kod Timberwolvesa

E. Škorić

Minnesota Timberwolvesi i Dallas Mavericksi odigrali su večeras utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu NBA lige, a domaća ekipa slavila je sa 111:99.

Bliži nam se početak najjače košarkaške lige na svijetu, a za sada košarkaši bruse formu u tzv. kontrolnim mečevima.

U jednom takvu Timberwolvesi su bili bolji od Mavericksa sa 111:99, a igralo se na neutralnom terenu.

Minnesota je puno bolje otvorila meč i povela sa 11:1, a prvi period igre dobila je sa čak 18 poena prednosti (37:19).

Tim za koji nastupa i bh. reprezentativac Luka Garza odlazi na +27 u drugoj četvrtini, a na poluvremenu je rezultat bio 66:49. Dakle, Dallas je do odlaska na odmor smanjio zaostatak.

Tokom treće dionice Mavericksi se na krilima Luke Dončića vraćaju, no nikako da spuste zaostatak na jednocifren broj, pa su igrači Minnesote mirno stvari priveli kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Karl-Anthony Towns sa 20 poena, dok je Reid ubacio 16, a Garza 12 uz šest skokova. Dvocifreni su još bili Milton i Alexander-Walker sa 12, odnosno 11 poena.

Na drugoj strani Luka Dončić je bio daleko najbolji sa 25 poena, dok je dvocifren bio jedino još Hardy sa 13 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi