Miralem Halilović nastavio sa fenomenalnim partijama u prvenstvu Francuske
Foto - Instagram

Odveo svoj tim do pobjede

Miralem Halilović nastavio sa fenomenalnim partijama u prvenstvu Francuske

Midhat Šljivak

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović (30) i ove sezone igra sjajno u prvenstvu Francuske.

Halilović je u dresu Metropolitansa zaista odličan, a jučer je u 4. kolu LNB-a odveo svoj tim do pobjede protiv Gravelinesa rezultatom 72:65.

Miralem je na terenu proveo 23 minute, ubacio je 16 poena (8/13 FG) i uhvatio je pet lopti.

Pored Halilovića još četiri košarkaša Metropolitansa bila su dvocifrena. Will Cummings i Jordan McRae su ubacili po 12, Tomer Ginat 11, a Keith Hornsby 10 poena.

U poraženom timu Brandon Taylor je ubacio 19, a Marquise Reed 15 poena.

Metropolitans je nakon četiri odigrana kola na omjeru 3-1, a Halilović je na prosjeku od 12.3 poena i šest skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi