Reprezentacija BiH bez kapitena protiv Grčke i Bugarske
Kapiten reprezentacije BiH propustit će ostatak sezone, te posljednje dvije utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Haliloviću ustanovljena frakture vilice

Reprezentacija BiH bez kapitena protiv Grčke i Bugarske

D. Kurbegović

Utakmicu 7. kola francuskog košarkaškog prvenstva između Roannea i Boulogne-Levallois Metropolitansa obilježio je incident u kojem je Boubacar Toure u duelu bez lopte šakom udario  Miralema Halilovića, te mu tom prilikom slomio vilicu. Brojni mediji pišu o ovom incidentu u kojem je deblji kraj izvukao kapiten reprezentacije BiH.

Kako piše francuski L’Equipe, Haliloviću je nakon pregleda ustanovljena frakture vilice i van terena će biti najmanje tri mjeseca, te će vjerovatno propustiti ostatak sezone. Naravno, to znači i da selektor Vedran Bosnić neće moći računati na njega narednog mjeseca, u posljednja dva susreta kvalifikacija za EP, protiv Grčke i Bugarske.

Sreća za našu selekciju jeste što su već obezbijedili učešće na Evropskom prvenstvu, tako da će se u posljednja dva duela ući rasterećeno, što će biti prilika i za neke mlađe igrače da dobiju veću minutažu.

Metropolitans za koji nastupa Halilović je na kraju izgubio rezultatom 80:67, a Zmaj je postigao 13 poena za 16 minuta provedenih na parketu.

Nakon incidenta 213 centimetara visoki Boubacar Toure se izvinio na Twitteru kazavši kako nije poslao dobar primjer mladim. Uputio je i izvinjenje Haliloviću, međutim sigurno da ga očekuje drakonska kazna, a moguće i da će klub raskinuti ugovor s ovim igračem.

Top Komentari

user1583752673
Gledao sam maloprije snimak udarca. Koji divljak treba mu dozivotno zabranit kosarku igrat!
9 0
SasaBeg
**** pleme svoje..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi