Mirotić pristao na smanjenje plaće od 70%

Većina igrača protiv ovih rigoroznih mjera

Mirotić pristao na smanjenje plaće od 70%

Mundo Deportivo objavio je kako je sportski kolektiv FC Barcelona svim svojim uposlenicima i  igračima odlučio plaće smanjiti čak za 70%. 

Radi se o periodu od 13. marta pa do zaključenja aktualne sezone.

Na početku je ova odluka navodno naišla na jako negativan odjek među svim igračima a prema pisanju Munda prvi koji je prihvatio nove mjere je Nikola Mirotić, crnogorski košarkaš sa španjolskim pasošem. 

Njegov suigrač Pau Ribas javno je odbio novu odluku koja je, kako je klub službeno objavio realnost u novonastalim uvjetima. Iako je i Mirotić inicijalno bio protiv ovakve odluke, mišljenje je promijeno nakon sastanka s predsjednikom kluba Josepom Mariom Bertomeuom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi