Mirotić u Barceloni do 2025. godine

Produžio saradnju

Mirotić u Barceloni do 2025. godine

A. Beganović

Nikola Mirotić produžio je saradnju sa Barcelonom, potvrdio je ovaj španski košarkaški klub.

Mirotić je potpisao novi ugovor sa Barcelonom i igrač ovog kluba biće do ljeta 2025. godine.

Seniorsku karijeru počeo je u Realu 2008. godine, a 2014. se otisnuo u NBA gdje je potpisao za Chicago Bulse. Četiri godine kasnije otišao je u New Orleans Pelicanse da bi u Barcelonu stigao 2019. iz Milwaukee Bucksa.

"Sretan sam i zahvalan klubu na ovakvoj prilici. Zvuči lijepo da ovaj dres nosim do 2025. godine, a nadam se da ćemo zajedno imati mnogo uspjeha. Ovdje sam dobio sve, svi znaju da nije lako doći iz NBA, ali u Barci je sve mnogo lakše. Navijači me vole i iznenađen sam kako su me prihvatili", izjavio je Mirotić nakon potpisivanja novog ugovora.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Podsjetimo, na dvije utakmice nove sezone prosječno je Mirotić ubacivao 23 poena kojima je dodao prosječno 8.5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi