Mirza Teletović dopunjava ponudu Bucksa za veliki trejd?

Milwaukeeju hitno potrebno pojačanje pod obručem

Mirza Teletović dopunjava ponudu Bucksa za veliki trejd?

Mirza Teletović, koji se trenutno oporavlja od povrede, u tekućoj sezoni, ni kada je bio potpuno spreman, nije dobijao zavidnu minutažu u dresu Milwaukee Bucksa. Američki mediji sada špekulišu da bi bh. košarkaš mogao biti uključen u veliki trejd, što možda i ne bi bilo loše za njega, s obzirom da bi u novoj sredini mogao dobiti i nešto važniju ulogu nego što je to trenutno slučaj u Bucksima.

Los Angeles Clippersi igraju ispod svih očekivanja u ovoj sezoni. Istina, ekipa koju se klupa predvodi Doc Rivers ima velikih problema sa povredama.

Chris Paul je pred početak sezone Los Angeles zamijenio Houstonom, Beverley je "izgubljen" do kraja sezone, a van stroja su, zbog povreda, još i Teodosić, Gallinari i Griffin.

Da stvari budu gore po Clipperse, čini se da bi ova ekipa uskoro mogla ostati i bez DeAndre Jordana.

Iako je Rivers istakao da ne želi ni čuti za potencijalni Jordanov trejd, informacije koje dolaze od izvora bliskih čelnim ljudima franšiže govore drugačije.
Naime, navodno su Clippersi već počeli s "ispitivanjem terena" i pronalaženjem "dobitne kombinacije" za Jordanov trejd.

Kao najizglednije destinacije za Jordana se pominju Milwaukee Bucksi, Washington Wizardsi i Cleveland Cavaliersi.

Ukoliko se Bucksi odluče na pokušaj angažovanja Jordana, što nikako nije nemoguće, i bh. košarkaš Mirza Teletović bi mogao biti uključen u trejd.

Nakon što je Greg Monroe trejdovan u zamjenu za Erica Bledsoea, primjetno je da su Bucksi "otanjili" na centarskim pozicijama, a košarkaš sjajnih fizičkih predispozicija i osjećaja sa skok poput Jordana bi se odlično uklopio u ekipu iz Wisconsina.

Prema navodima Garyja Woelfela, novinara Racine Journal Timesa, Bucksi su veoma zainteresovani za Jordana, dok su Clippersi zainteresovani za Johna Hensona, Malcolma Brogdona i Khrisa Middletoma, te su odlučni da u potencijalnom trejdu dobiju barem dvojicu od gore navedenih košarkaša.

S obzirom da je malo vjerovatno da bi Bucksi bili spremni uključiti Middletona u trejd, opcija da put Los Angelesa krenu Henson, Brogdon i Teletović je puno realnija.

Potencijalni trejd Bucksa i Clippersa - ESPN Trade Machine

Dodavanjem Teletovića u "paket" izjednačila bi se vrijednost trejda (kada se pogledaju godišnje plate), tako da bi DeAndre Jordan sa jedne i pomenuta trojica sa druge strane zauzimala, približno, jednak prostor u "salary capu" ekipa (22-23 miliona dolara).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti