Mirzin prosjek u 2016. godini: 16 poena po meču

Izvrsna forma bh. košarkaša u Phoenixu

Mirzin prosjek u 2016. godini: 16 poena po meču

Dž. Mrakić

Mirza Teletović igra svoju najbolju sezonu u NBA karijeri.

Naš najbolji košarkaš trenutno je na prosjeku od 9.8 poena i 3.3 skoka po meču, a u januaru je prosto izvanredan. "MT3" je posljednjih šest susreta za Phoenix Suns završio dvocifrenim učinkom, od čega ih je pet odigrao u 2016. godini.

Ove godine je do sada, u prosjeku, ostvarivao 16 poena, pet skokova i skoro dvije asistencije po meču. Najbolju "trojkašku" partiju pružio je sinoć protiv Indiane (5/8), a najveći broj poena postigao je u pobjedi protiv Hornetsa (19).

Naš reprezentativac nalazi se u izvrsnoj formi, a posebno nas raduju njegove postignute trojke, kojih je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 86.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije