Mladi košarkaši Širokog Brijega upisali sigurnu pobjedu protiv  Borca
Sigurna pobjeda izabranika Romea Bilinovca

Polufinalni turnir BIH za košarkaše

Mladi košarkaši Širokog Brijega upisali sigurnu pobjedu protiv Borca

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru polufinalnog turnira Bosne i Hercegovine za košarkaše, u kategoriji juniora u drugoj utakmici sastale su se ekipe Širokog Brijega i Borca iz Banja Luke. Na kraju i više nego sigurno pobjedu su odnijeli mladi košarkaši Širokog Brijega rezultatom 82:64 (25:13, 21:17, 25:15, 11:19).

Od prve minute izabranici Romea Bilinovca su nametnuli svoj tempo igre, i ni jednom nisu dozvolili protivnicima iz Banja Luke da se približe, te da ugroze sigurno vodstvo košarkaša Širokog. Nakon 10.minuta imala je ekipa Širokog vodstvo od dvanaest poena prednosti, da bi do velikog odmora ta prednost narasla na šesnaest poena prednosti.

Nakon prvih 20 minuta rezultat je glasio 46:30 u korist ekipe Širokog Brijega.

U nastavku susreta rutinska igra košarkaša Širokog Brijega, te na kraju sigurna pobjeda rezultatom 82:64.

U sastavu Širokog Brijega bolji od ostalih bili su Marko Bošnjak sa 22 poena, Mateo Drežnjak dodao je 20, a Josip Batinić susret je završio sa 18 postignutih poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ekipu Borca predvodio je Miloš Aničić sa 16 poena, koji je bio i jedini dvocifren u timu iz Banja Luke.

Sutra od 11:00 sati na rasporedu je treći susret polufinalnog turnira BiH za košarkaše između Slobode i Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti