Mladi Rus pojačao Cedevita Olimpiju

Mladi Rus pojačao Cedevita Olimpiju

E. Škorić

Egor Sitnikov, mladi ruski košarkaš, novo je pojačanje Cedevita Olimpije.

Osamnaestogodišnji Sitnikov će naredne četiri godine provesti u ekipi iz Ljubljane, objavio je ovaj abaligaš.

On se priključio iz omladinskog tima u kojem je prošle sezone u prosjeku ubacivao 12 poena na 11 utakmica na turniru Eurolige za juniore u Beogradu.

"Naša velika želja bila je da potpišemo višegodišnji ugovor sa Egorom. Srećni smo da smo uspjeli u tome i da je potpisao naš klub da u njemu započne profesionalnu karijeru. On je sigurno jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji u Evropi. Ubijeđen sam da će Egor to dokazati uskoro u dresu Cedevita Olimpije, da će zaraditi minute vrednim radom", kaže trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi