Žestoka reakcija iz OKK Spars nakon meča u Mrkonjić Gradu: "Pi**nje po KSBiH, liga neregularna"
Foto - KK Mladost Spars

Nema mira u prvenstvu BiH

Žestoka reakcija iz OKK Spars nakon meča u Mrkonjić Gradu: "Pi**nje po KSBiH, liga neregularna"

M. Šljivak

OKK Spars poražen je jučer u prvenstvenom meču u Mrkonjić Gradu od Mladosti rezultatom 108:88, a na ovom meču sarajevski klub je nastupio sa samo petoricom košarkaša. Danas su iz Sparsa izašli sa saopštenjem u kojem su bili veoma oštri.

Nevjerovatne scene dešavale su se jučer u Mrkonjić Gradu. OKK Spars je tokom 40 minuta utakmice nastupio sa samo petoricom košarkaša, a razlog je to što preostali igrači nisu imali pravo nastupa.

Sarajevski tim je poražen 108:88, a danas su se oglasili saopštenjem u kojem su bili veoma oštri. Ističu da je ovogodišnja sezona najneregularnija od osnivanja lige.

"Naši košarkaši su poraženi u Mrkonjić Gradu od ekipe Mladosti rezultatom 108:88. U ovoj utakmici naša ekipa je nastupila sa pet igrača bez ijedne izmjene u toku utakmice."

"Naših pet košarkaša nije imalo pravo nastupa. Ovo je sigurno najneregularnija sezona u prvenstvu BiH. Utakmica koja je trebala biti odigrana 14.1. igrala se 20.03. što je sigurno nezapamćeno u bilo kojoj ligi na svijetu."

"Istaknut ćemo i prljavu propagandu i laži koje su iznijeli iz KK Mladost, ali o njima zaista nema potrebe trošiti više riječi, ali ćemo ovog puta još spomenuti da u ovoj ligi može raditi ko šta hoće i ponašati se kako hoće, pa i popišati se na KSBIH i gostujući klub i naravno ostati bez ikakve kazne, jer oni koji vode prvenstvo i KSBIH ne žele se miješati u svoj posao."

Oglasi

"Zato je sve na nikad nižim granama, i KSBIH i Prvenstvo BIH. Košarkaškom sportu u Bosni i Hercegovine se ne piše dobro. Najiskrenije bi voljeli da nismo u pravu", poruka je iz OKK Spars.

Iz Mladosti su prethodno saopštili kako je Spars samoinicijativno otkazao planirani meč 14. kola, te su smatrali da bi njihov klub trebao dobiti meč s 20:0.

I oni su optužili KSBiH. Smatraju da su timovi iz manjih sredina diskriminisani i da je sve išlo u korist Sparsa. Rasprava između dva kluba je žestoka, prozivaju se i nazivaju lažovima, te je izvjesno da se neće završiti samo na ovim saopštenjima.

Meč u Mrkonjić Gradu mogao bi na kraju odlučiti putnika u doigravanje. Mladost je pobjedom došla ispred Sparsa i imaju identičan omjer 11-10, no bolju međusobnu koš-razliku.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu Mladost na svom parketu dočekuje Posušje i apsolutni je favorit za pobjedu, dok Sparsi čekaju Leotar.

Na prvenstvenoj tabeli vodeći je Široki Brijeg s omjerom 19-2, a u play offu su još sigurni KK Bosna Meridian, OKK SLoboda i Borac Wwin.

Top Komentari

Ss.ba
Sta je sa sarajlicama ovih dana? Samo se zale. Levati, koga boli k sto ste vi imali 5 igraca? Da li bi se zalili da je ekipa Mladosti bila u istoj poziciji? Leveti bi da kritikuju savez,ali ga ne postuju. Pa ko ste vi magarci jedni da kazete kad se trrbala igrat utakmica? Zato i postoji savez da odredi kad ce se igrat koja utakmica. Puno su ovi levati sto misle da je Bosna i Hercegovina od Bascarsije do C. Vile dali sebi za pravo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi