Mladost se pojačala: Trojica košarkaša stigla u Mrkonjić

Nova pojačanja za Mrkonjićane

Mladost se pojačala: Trojica košarkaša stigla u Mrkonjić

D. Rakanović

Čelnici Mladosti iz Mrkonjić Grada ovog ljeta marljivo su radili na angažovanju pojačanja za predstojeću sezonu. 

Mladost je angažovala trojicu novih košaraša, a riječ je o Filipu Dumiću, Vasiliju Janjetoviću i Sretenu Kneževiću, potvrdio je za SportSport.ba sportski direktor kluba Miladin Rmuš.  

Dumić je 26-godišnji playmaker, a u karijeri je nastupao za Borac iz Čačka, Konstantin iz Niša i Slogu iz Kraljeva. 

Vasilije Janjetović je također, 21-godišnji organizator igre koji je prošle sezone nastupao za slovenačku Iliriju. 

Janjetović je prošao omladinske kategorije OKK Beograda i Crvene zvezde. Prije odlaska u Sloveniju igrao je za Slodes iz Beograda u juniorskoj ligi, a jednu sezonu je proveo i u trećoj španskoj ligi, u ekipi Villarrobledo.

Posljednje pojačanje Mladosti je Sreten Knežević koji igra na pozicijama krilnog centra i centra, a protekle sezone nastupao je za crnogorski Teodo. 

Mladost će pored domaćeg prvenstva nastupiti i u kvalifikacijama za Drugu ABA ligu. U prvom kvalifikacionom turniru igraće protiv tuzlanske Slobode i Širokog Brijega. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sa ovom trojicom pojačanja, mi smo praktično zatvorili roster. U narednom period ćemo krenuti sa pripremnim utakmicama. U planu nam je da do kvalifikacionog turnira odigramo tri prijateljske utakmice protiv Zrinjskog, Kaknja i jednog niželigaša iz našeg okruženja. Cilj nam je plasman u drugi kvalifikacioni krug za Drugu ABA ligu, ali i ukoliko to ne ostvarimo, nećemo očajavati nego ćemo se maksimalno spremiti za izazove u prvenstvu Bosne i Hercegovine", izjavio je za SportSport.ba sportski direktor Mladosti Miladin Rmuš.

Podsjetimo, u Mladost su ranije stigla trojica košarkaša iz Trebinja Srđan Milanović, Stefan Mijović i Vladimir Aleksić, kao i Nikola Majić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi