Sjajan susret u Širokom Brijegu: Mladost  nba rezultatom slavila protiv Lovćena

Ekipa iz Zemuna upisala nove bodove

Sjajan susret u Širokom Brijegu: Mladost nba rezultatom slavila protiv Lovćena

E. Dindić

U okviru 12. kola ABA 2 NLB lige u Širokom Brijegu sjajnu utakmicu odigrali su Lovćen i Mladost iz Zemuna. U jednom revolveraškom obračunu slavila je ekipa iz Zemuna rezultatom 114:90. 

Prvi period Lovćen rješava u svoju korist rezultatom 28:23. Drugi period potiče u igri koš za koš, te na kraju ekipa iz Zemuna ovaj period rješava rezultatom 26:24. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 52:49 u korist ekipe iz Crne Gore.

Prisutni gledatelji u dvorani sigurno da su očekivali i neizvjesnu utakmicu i u nastavku, međutim ekipa iz Zemuna kao da je ubacila u brzinu više. Prvo treći period rješava u svoju korist rezultatom 35:23, a onda i posljednji period ovog susreta sa 30:15. Na kraju za veliku i ubjedljivu pobjedu rezultatom 114:90.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Andrija Bojić sa 28 poena i 11 skokova, dok je isti broj poena postigao i Otis Livingston a tome dodao i četiri skoka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod Lovćena bolji od ostalih bili su Elijah Clarence sa 27 poena, dok je Marko Perović postigao 16 uz sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti