Sparsi će ipak kroz finale tražiti kartu za ABA ligu: Studentski Centar savladao Mladost
FOTO: ABA 2

U drugom meču polufinala

Sparsi će ipak kroz finale tražiti kartu za ABA ligu: Studentski Centar savladao Mladost

H. Zilić

Košarkaši Studenstkog Centra su i u drugom meču polufinala ABA 2 lige savladali Mladost Zemun sa 76:66  i izborili finalni duel protiv Sparsa.

Utakmica je počela dosta izjednačeno. Igralo se koš za koš, a tome svjedoči i rezultat prve četvrtine, koju je Studentski Centar dobio sa 20:18.

Početkom druge četvrtine Mladost pravi mini seriju. To je rezultiralo vodstvom od četiri poena razlike sredinom četvrtine. Do kraja prvog poluvremena Mladost je pokušala održavati taj ritam, ali u finišu poluvremena Studentski Centar pravi mini seriju i na odmor odlaze sa vodstvom 37:35.

U trećoj četvrtini Studentski Centar je ubacio u brzinu više i otišao na dvocifrenu prednost, a taj period je i odlučio pobjednika. U posljednjem periodu košarkaši Studentskog Centra mirno su priveli meč kraju i izborili finale ABA 2 lige protiv Sparsa.

Studentski Centar je do trijumfa predvodio Bacović sa 19 poena i osam skokova, pratio ga je Tejić sa 14 poena i sedam skokova. Kod tima iz Zemuna najraspoloženiji je bio Dreschel sa 19 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Pobjednik finalnog duela ABA 2 lige između Sparsa i Studentskog Centra izborit će plasman u ABA ligu, dok će poraženi igrati play out sa predposljednom ekipom iz ABA lige.

Podsjetimo, da je ekipa Mladosti danas slavila, Sparsi bi bili već u ABA ligi, a Mladost bi sa Borcem iz Čačka igrala za preostalo mjesto u ABA ligi, obzirom da bi bila popunjena kvkota klubova iz Srbije.

Top Komentari

Milos1312
Top, ako bi izgubili, imaju priliku u doigravanju. Sci se nadamo da ce pobijediti, ali je definitivno olaksavajuca okolnost da imaju jos jednu priliku. Naprijed sparsi, sretno. Alma skol sut i bazer ljubi te brat, Odzak je uz tebe
3 0
user1597698961
Nemojte olako otpisar Sparse,igrali su mec u regularnom dijelu ,pola kosa razlike bilo za studentski,jaci su def to stoji,,ali zna i njih stati sut,nista se ne zna.Ne znam po propozicijama mogu li sparsi dovesti jos neke igrace??s ovim trenutno rosterom otpisani su vec, dijelim misljenje,,ne zbog nanjka kvalitete nego prekratka klupa a cekaju ih i mecevi lige 6.Ne znam tacno kad je finale na programu aba2..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi