Monaco posustao u finišu, Kikanović imao samo jedan promašaj
Viceprvak Francuske ima slabo otvaranje sezone i trenutno su na omjeru od tri pobjede i četiri poraza nakon sedam odigranih utakmica (Foto: EPA)

Poraz Kneževa

Monaco posustao u finišu, Kikanović imao samo jedan promašaj

M. Šljivak

Košarkaši Monaca poraženi su večeras na gostovanju kod Chalona 79:78 u susretu 7. kola francuske LNB lige.

Ispustio je Monaco veliku prednost u ovom duelu. U finišu trećeg perioda su imali i plus 12, ali su u posljednjoj dionici nestali sa parketa.

Chalon je odigrao fantastično u klučnim trenucima, a devet sekundi prije kraja Robinson je pogodio trojku za pobjedu. Needham je promašio šut za pobjedu Monaca.

Sada već bivši reprezentativac BiH Elmedin Kikanović je odigrao jako dobar meč. Ubacio je 11 poena za 22 minuta na parketu, a imao je pet pogođenih šuteva od šest pokušaja.

Kod Monaca najefikasniji je bio Jones sa 22 poena, Ouattara je bacio 9, ali na drugoj strani je bilo mnogo više raspoloženih košarkaša, a Sanford ih peredvodio sa 24 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi