Monaco slavio u Istanbulu protiv Galatasaraya
Elmedin Kikanović je za 33 minute u igri postigao 7 poena a sjajan je bio bivši košarkaš Mornara Needham sa 29 poena

Lazeric Jones u zadnjim sekundama donio pobjedu ekipi iz Kneževine

Monaco slavio u Istanbulu protiv Galatasaraya

Monaco našeg Elmedina Kikanovića slavio je večeras u Istanbulu protiv Galatasaraya u sklopu 4.kola Eurocupa u dramatičnoj završnici košem Jonesa u zadnjim sekundama rezultatom 86:85. Od samog početka nijedna ekipa se nije izdvajala i ušlo se u neizvjesnu završnicu.

Utakmica se završila onako kako je započela i trajala. Nijedna od ove dvije ekipe nije se uspjela odlijepiti, rezultat je stalno bio unutar pet poena raspona i bilo je jasno da će dramatična završnica odlučiti o pobjedniku ovog susreta.

Na 2 poena prednosti za Monaco Slovenac Jaka Klobučar ubacio je trojku 13 sekundi do kraja, ali je Monaco iz akcije nakon time-outa košem Jonesa došao do prednosti 86:85. Galati su ostale 3,5 sekunde da pokuša izboriti pobjedu. Jaka Klobučar uspio je ostati skoro sam ali je promašio zicer iz izgledne prigode da donese pobjedu svom timu.

Needham, bivši košarkaš Mornara iz Bara je briljirao sa 29 poena za Monaco, pratio ga je Outtara sa 24 dok je strijelac pobjedničkih poena za Francuze Jones dodao 12 koševa. Elmedin Kikanović postigao je 7 poena za 33 minute na parketu. Harrison je s 24 koša predvodio Turke, dok je Tai Webster dodao 15 poena. Marko Arapović bivši košarkaš Cedevite postigao je 13 poena za Galatasaray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi