Monstruozna partija Jusufa Nurkića!

Možda i najbolja u sezoni

Monstruozna partija Jusufa Nurkića!

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobiejdili su večeras u gostima Charlotte Hornetse sa 118:108.

Portland je bio bolji u prvoj dionici te je stekao prednost nakon iste od sedam poena razlike (32:25). U drugom periodu se većinom igralo izjednačeno pa su gosti na odmor otišli sa šest poena razlike.

Malo po malo, Charlotte se vraća u trećoj četvrtini iako je Portland u jednom treutku imao i 11 poena prednost. Charlotte se vratio i prišao na samo minus jedan. Početkom posljednje dionice domaći dolaze do izjednačenja (89:89), ali Portland brzo vraća prednost.

Do kraja susreta je bilo neizvjesno, ali gosti su uspjeli da zadrže prednost i ostvare važnu pobjedu.

Najbolji u redovima Portlanda je bio bh. reprezentativac Jusuf Nurkić koji je odigrao jednu od najboljih partija sezone. Popularni Nurk je ubacio 26 poena uz čak 15 skokova i šest asistencija. Bh. košarkš je iz igre šutirao osam od 12, a na parketu je proveo 27 minuta.

Osim njega, dobar je u redovima Portlanda bio Rodney Hood koji je ubacio 26 poena, dok je Lillard dodao 23. Kod domaćih najbolji je bio Jeremy Lamb sa 23 poena.

Top Komentari

Haroni
Napokon su presli Oklahomu. Ostane li vako s Jazzima u prvom krugu razigravanja, a Rocketsi s Thunderima. #Nurk #BosnianBeast #FearTheBeard #LetsGoRockets
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi