Mornar doveo trojicu Amerikanaca

Rade sjajan posao

Mornar doveo trojicu Amerikanaca

M. Šljivak

Crnogorski prvak Mornar iz Bara doveo je u svoje redove čak trojicu američkih košarkaša.

Nakon što su klub napustili nosioci igre Derek Needham (Monaco) i Brandis Raley-Ross (Cibona), rukovodstvo tima je brzo reagovali i angažovana su čak trojica Amerikanaca.

Novi članovi prvaka Crne Gore postali su Khadeen Carrington, Andre Spight i Winston Shepard.

Carrington ima 22-godine. Visok je 193 centimetra i igra na poziciji playa, a u Mornar dolazi sa univerzitea Seton Hall gdje prošle sezone ubacivao gotovo 16 poena po meču.

Iz NCAA lige dolazi i Andre Spigth. On je studirao na univerzitetu Sjeverni Kolorado gdje je bio najbolji strijelac sa 22.5 poena po meču. Visok je 190 centimetra i igra na poziciji beka.

Krilnu poziciju pojačao je Winston Shepard (25, 203cm) koji već ima evropsko iskustvo. Igrao je u Mađarskoj za Fehervar u sezoni 2016/2017, a nastupao je još za Sana Cruz Warriorse u NBDL ligi, dok je prošlu sezonu proveo na Novom Zelandu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Interesantna imena u timu iz Bara, ali treba vjerovai u njihov izbor posebno nakon sjajnog posla koje su sa Amerikancima napravili prošlog ljeta.

Pored dolaska Amerikanaca klub je produio saradnju sa sjajnim Strahinjom Mićovićem i sigurno je da će crnogorski tim biti itekako konkurentan u ABA ligi u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi