Mornar izborio Top 16 Eurocupa, za Boulogne zaigrao i Halilović
Mornar se pobjedom protiv Metropolitansa plasirao u Top 16 Eurocupa

Barani večeras bolji od francuskog Metropolitansa

Mornar izborio Top 16 Eurocupa, za Boulogne zaigrao i Halilović

Mornar iz Bara pobjedom se protiv francuskog Metropolitansa rezultatom 89:78 plasirao u Top 16 fazu Eurocupa.

Do velikog uspjeha tim iz Crne Gore došao je nakon, prije svega, odlične napadačke košarke koju su prezentirali večeras.

Već u prvom periodu Mornar je zatrpao koš tima iz Boulognea s 32 poena i činilo se da će sve ići kao podmazano. No, u 2/4 su pri rezultatu 42:30 za Mornar gosti napravili seriju od 12:0 i poravnali, no ipak je to bilo sve što su napravili u ovom susretu. Ipak se pribrao domaći tim i na poluvrijeme odnio pet koševa viška. Mornar je u dobrom napadačkom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu, sjajni Pullen je trpao koš gostiju iz svih pozicija i u posljednjih 10 minuta Barani su ušli s +10 gdje su do kraja bez većih problema iskotrolirali ovaj meč, priveli ga kraju i proslavili, uz naslov prvaka Crne Gore od prije 2 sezone jedan od najvećih uspjeha u klupskoj povijesti. 

Pullen je utakmicu završio s 27 poena, a Gariel i Whitehead dodali su po 12 koševa. Pinault je zabio 16 poena za goste, dok je Marei ubacio jedan manje. Dobre vijesti za izbornika Bosnića su da se Miralem Halilović oporavio od ozljede i počeo igrati za Metropolitanse a večeras je za 18 minuta postigao 2 poena uz 9 skokova. 

Top Komentari

Ko_je_babo
Selektor,ne izbornik. **** te babo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti