Mornar u posljednjim trenutcima susreta poražen od Brescie

Barani promašili trojku za pobjedu

Mornar u posljednjim trenutcima susreta poražen od Brescie

Ekipa Mornara iz Bara poražena je večeras u okviru 8. kola Eurocupa u Bresciji od domaćina rezultatom 77:75. 

Mogao je Mornar mnogo više napraviti u ovoj utakmici.

Iako je Brescia bolje otvorila meč, vidjelo se da to nije igra koja može do kraja slomiti sastav gostiju koji je gledano po rosteru kvalitetniji od talijanskog tima. Uspjeli su Barani malo smanjiti prednost koju je Brescia imala nakon 1/4 a u drugom poluvremenu viđena je prava drama. Do kraja utakmice viđena je velika rezultatska neizvjesnost a u posljednji minut timovi su ušli u potpunom egalu. Jedanaest sekundi do kraja Christian Burns pogodio je za prednost domaćina a Mornaru je ostalo dovoljno vremena da pokuša pobijediti ili utakmicu odvesti u produžetak. Isiah Whitehead na kraju je šutirao trojku koja je bila zamalo prekratka i bodovi su ostali u Italiji.

Chery je zabio 20 za pobjednički tim, a Crawford je dodao 15. Pullen je za Mornar također ubacio 20 koševa, a Whitehead je postigao 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi