Sjajna utakmica u Baru, Mornar nakon produžetka pobijedio Budućnost
Foto: KK Mornar

Susret crnogorskih timova u Eurocupu pripao Baranima

Sjajna utakmica u Baru, Mornar nakon produžetka pobijedio Budućnost

Košarkaši Mornara večeras su u sjajnoj utakmici 5. kola Eurocupa porazili nakon produžetka KK Budućnost Voli rezultatom 85:82.

Sjajna košarka mogla se vidjeti večeras u Baru i po ko zna koji put se mora zažaliti što nema publike na sportskim dešavanjima.

Od samog početka susret je bio neizvjestan, igralo se većinom prvog dijela koš za koš a tek nešto boljim finišem prvog poluvremena košarkaši Budućnosti osiguravaju višak od tri poena na velikom odmoru. U trećoj četvrtini slijedi period bolje igre Mornara što se rezultiralo promjenom vodstva na kraju 3/4 pa je Mornar imao tri koša razlike. Nekako, kroz sve viđeno na ovom susretu, bilo je najpoštenije da se susret riješi u dodatnih 5 minuta.

Tako je i bilo. I kada je sve mirisalo i skoro bilo spremno na novi produžetak, na samo sekund prije kraja sjajni Isiah Whitehead postiže trojku koja je donijela ogromnu radost domaćim košarkašima. Naplatio je Mornar nešto veću borbenost u produžetku te je ovaj težak šut američkog košarkaša došao kao svojevrsna nagrada za sve dobro što su napravili protiv svog velikog rivala.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Pullen je s 23 poena bio najbolji kod pobjednika, dok je junak Whitehead zabio 18 koševa. Ejim je s 15 predvodio Budućnost, dok je Reed postigao 13, a po 12 koševa dodali su Šehović i Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi