Mornar savladao Olimpiju
Foto: ABA

Slovenci bez šanse u Baru

Mornar savladao Olimpiju

M. Šljivak

Košarkaši Mornara pobijedili su Olimpiju 101:81 u susretu 16. kola ABA lige.

Gosti iz Ljubljane su imali dobar uvod u meč. Prednost je većim dijelom prve dionice bila dvocifrena, ali ju je Mornar uspio smanjiti i nakon deset minuta igre imali plus pet, 18:23.

Domaći su u drugoj dionici potpuno preuzeli igru u svoju korist. Uspjeli su da iskontrolišu rezultat i na omor su otišli sa 10 razlike, 51:41.

U nastavku meča domaći košarkaši bez većih problema održavaju prednosti. Istina, Olimpija je zaprijetila i došla je na samo minus dva, ali je Mornar podigao prednost na 14 razlike do kraja trećeg perioda, 76:62.

Do kraja je domaći tim bez većih problema priveo meč kraju i došao je do pobjede rezultatom 101:81.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nemanja Vranješ sa 21 poenom, Needham je dodao 18, dok je kod nas Domen Lorbek ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi