Tomas za pobjedu Cibone u Ljubljani, Mornar slavio u Beogradu

ABA liga, 13. kolo

Tomas za pobjedu Cibone u Ljubljani, Mornar slavio u Beogradu

M. Šljivak

Dvije utakmice 13. kola ABA lige odigrane su večeras, a pobjede su upisale ekipe Cibone i Olimpije.

Cibona je u odličnoj utakmici savladala na gostovanju Olimpiju u Ljubljeni rezultatom 78:80.

Olimpija je krenula dobro u ovaj meč. Susret su otvorili sa 11:2, ali je Cibona ubrzo uspostavila rezultatski egal i nakon prve dionice rezultat je bio neriješen, 20:20.

Zagrebački tim je kontrolisao rezultat u drugoj dionici. Imali su i plus osam u jednom trenutku, a na odmor su otišli sa tri poena prednosti, 35:38.

Nakon što je Cibona ponovo otišla na plus osam, došlo je do zastoja igre ovog tima. Olimpija je to koristila, imali su domaći i 11 poena prednosti, a u posljednju dionicu su ušli sa sedam poena viška, 64:57.

Međutim, Cibona se nije predala. Uveli su meč u uzbudljivu završnicu, a pobjedu im je na kraju donio Marko Tomas poenima za 78:80 na sekundu prije kraja.

Tomas je bio najefikasniji igrač u pobjedničkom timu sa 17 poena, ali najbolji pojedinac je bio Luka Žorić sa 15 poena i čak 16 skokova. Kod Olimpije Jan Špan je ubacio 17 poena.

Mornar je u Beogradu pobijedio Partizan 93:98 uz veliki preokret.

Partizan je dominantno ušao u meč. Imali su 18 poena prednosti u prvoj dionici (25:7), ali su u nastavku gosti odigrali zaista odlično.

Na kraju su uspjeli da dođu do velikog preokreta i pobjede protiv favorizovanog rivala. Srušio ih je upravo njihov nekadašnji igrač Uroš Luković koji je ubacio 26 poena,, Raley-Ross je dodao 21, a Needham 17 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Partizana po 16 poena su ubacili Miller i Williams-Goss.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi