Morris odgovorio Jokiću: Nismo isto odgajani

Centar Denvera ga "raznio"

Morris odgovorio Jokiću: Nismo isto odgajani

Edmir Škorić

Košarkaš Miami Heata Markieff Morris govorio je o incidentu s Nikolom Jokićem.

Morris je u finišu meča u Denveru malo jače odgurnuo Jokića, a centar Nuggetsa ga je "raznio" i poslao na parketu. Morrisu se ukazivala pomoć neko vrijeme, a na kraju su obojica isključeni.

"Volim da vidim mržnju. Bez sumnje, napravio sam težak faul, što često radim, ali nikad nisam udario čovjeka a da je bio okrenut leđima. Srećom, drugačije smo odgajani. Mogu da pređem preko toga i nastavim dalje", napisao je Morris na Twitteru.

Šta je na sve rekao Nikola Jokić?

"Bio je to glup potez. Osjećam se loše.. Nije trebalo da reagujem tako, ali bilo je usred igre. Dobio sam udarac. Vidio sam ga ali sam samo mislio da će biti samo namjeran faul. Udario me i pomislio sam da je to preoštro od njega. Mislim da je bio prljav potez i morao sam da se zaštitim. Ali osjećam se loše, nije trebalo da reagujem na ovaj način… Prije svega da budem izbačen iz igre. Moram da pomognem timu da pobijedi što je najvažnije. Ali dešava se, osjećam se loše, ali moram da se štitim nekako. Vjerovatno da nisam reagovao bio bi nesportski faul ali je bilo u trenutku adrenalina, reakcija", rekao je Jokić nakon utakmice.

Denver je uvjerljivo savladao Miami, no ipak su svu pažnju "ukrali" Jokić i Morris, a obračun sa reprezentativcem Srbije tražio je i Jimm Butler, Morissov saigrač koji je bio jako ljut zbog Jokićevog "poteza".

Top Komentari

Erikdier21
E sad Morisu vidi kako ja nama sa njima cijeli život. Jesil na sekundu okrenuo leđa odmah te napadaju. Njihovaa posla...
14 0
Chico
Kako je nama s njima moj Morrisu, svako malo napadaju s ledja...
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi