Nikola Jokić odigrao maestralan meč, a onda je isključen jer je izgubio živce i nasrnuo na Morrisa

Denver slavio protiv Miamija

Nikola Jokić odigrao maestralan meč, a onda je isključen jer je izgubio živce i nasrnuo na Morrisa

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su na svom parketu pobijedili Miami Heat sa 113:96.

Denver je uspio bez problema da dođe do nove pobjede jer su od početka meča imali prednost koju nisu ispuštali do samog kraja.

Domaći su nakon prve dionice vodili sa 30:25, a u drugoj četvrtini su znatno povećali prednost, te se na odmor otišlo kod rezultata 64:49 za ekipu Denvera.

U nastavku utakmice Denver je čuvao svoju prednost dok ekipa Miamija nije uspjela nekako da smanji taj zaostatak i učini ovu utakmicu zanimljivijom. Na kraju Nuggetsi su slavili sa 113:96.

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Barton sa 25 poena, a ponovo sjajan bio je i Nikola Jokić koji je upisao triple-double sa 23 poena, 15 skokova i deset asistencija.

No, srbijanski košarkaš ranije je završio meč jer je isključen nakon sukoba s Morrisom. Košarkaš Miamija je faulirao Jokića, a onda je on nasrnio na Morrisa i dobio je isključenje.

Što se tiče gostujuće ekipe najefikasniji bio je Butler sa 31 poenom, osam asistencija i pet skokova.

Od ostalih rezultata izdvaja se pobjeda LA Lakersa nakon produžetka protiv Charlotte Hornetsa sa 126:123. Novu pobjedu upisali su i Dallas Mavericksi i to protiv New Orleans Pelicansa sa 108 92. Luka Dončić je meč završio sa 25 poena, pet skokova i pet asistencija.

Chicago Bullsi su pred svojim navijačima pobijedili Brooklyn Netse sa 119:95, dok su Phoenix Sunsi u gostima bili bolji od Sacramento Kinksa sa 109:104.

Top Komentari

King_Kenny
...djikanska posla,samo neko nasilje im je na pameti...treba ga suspendovati 10 utakmica cisto da se nauci lijepom ponasanju...nije mu to Smrdija.
8 5
karlhajncbrazzzo
Paa dobro, ništa strašno. Garo je uletio u njega, Jokara je samo vratio, doduše s leđa, što nije fer. Vjerovatno ga je garo maltretirao cijelu utakmicu. Sve je to košarka. :D
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi