Mostarski košarkaški trener Branko Princ oporavlja se nakon srčanog udara

Otac bivšeg bh. reprezentativca Vedrana Princa

Mostarski košarkaški trener Branko Princ oporavlja se nakon srčanog udara

Poznati mostarski košarkaški trener Branko Princ prije dva dana je doživio infarkt i nalazi se na liječenju u SKB Mostar.

Ovim poslom bavi se od 80-tih godina prošlog stoljeća od kada je nakon igračke karijere počeo raditi u KK Lokomotiva. U posljeratnom periodu Branko Princ u nekoliko je navrata trenirao seniorski tim HKK Zrinjski, a sve do nedavno je radio s mlađim kategorijama ovog kluba.

Rad s mladima bio je njegova najveća strast i opsesija, a otac je poznatog košarkaša Vedrana Princa koji je dugo godina igrao za Cibonu, Cedevitu, Široki i Zrinjski, te Slavena koji je nakon košarkaške karijere postao uspješan košarkaški manager.

Prema informacijama koje Pogled.ba ima popularni Prina se nakon dva ugrađena stenta osjeća dobro no u SKB Mostar ostat će dok se ne naprave kompletne pretrage i sve što je potrebno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi