Može i bez Dončića: Real u derbiju bolji od Baskonije
Foto: EPA

Sigurna pobjeda

Može i bez Dončića: Real u derbiju bolji od Baskonije

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su u derbiju 29. kola ACB lige Baskoniju rezultatom 101:89.

Iako su Kraljevi nastupili bez Luke Dončića na kraju su uspjeli da savladaju velikog rivala i da dođu do novog trijumfa koji ih je dodatno učvrstio na vrhu tabele.

Nakon izjednačene igre u prvom periodu, Real je tokom druge dionice dominirao. Imali su i 14 poena prednosti u jednom trenutku, a na odmor su domaći otišli sa osam poena razlike, 52:44.

Nastavak meča donosi sigurnu igru Kraljeva. Lagano su sačuvali prednost do kraja i došli su do 27. pobjede u 30 odigranih utakmica ove sezone.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Trey Thompkins je predvodio Real večeras sa 17 poena, Rudy Fernandez je dodao 16, a Llull i Reyes po 14 koševa.

Kod Baskonije Luca Vildoza je meč završio sa 22 ubačena poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti