Fener čekirao kartu za Final Four!

Aktuelni šampion Evrope slavio protiv Baskonije

Fener čekirao kartu za Final Four!

Fenerbahče je danas gostovao kod Baskonije i upisao sigurnu pobjedu rezultatom 92:83. Na ovaj način je Fener riješio četvrtfinalnu seriju Eurolige u svoju korist (3-1) i nakon Žalgirisa postao druga ekipa koja je ovjerila kartu za Final Four u Beogradu.

Izabranici Željka Obradovića su rutinski stigli do pobjede, s obzirom da su, manje-više, čitavim tokom susreta diktirali tempo igre.

Riješio je Fener prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 25:19, da bi u drugoj dionici gosti napravili sjajnu seriju i na poluvrijeme otišli sa ubjedljivih 48:32.

Pokušavala se Baskonia vratiti u susret u nastavku, ali nije uspijevala drastičnije smanjiti zaostatak, dok je Fener u zadnjoj dionici potvrdio pobjedu i plasman na Final Four.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ekipu Fenera su do trijumfa vodili sjajni Marko Gudurić sa 22 i Nicolo Melli koji je ubacio poen manje.

Kod Baskonije je najefikasniji bio Vincent Poirier sa 14 poena, dok je 13 dodao Beaubois.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi