Mršić: Partizan nas je nadigrao

Trener Cedevite nakon sinoćnjeg poraza

Mršić: Partizan nas je nadigrao

D. Vejo

U proteklom, 25. kolu ABA lige Partizan NIS je na svom parketu deklasirao goste iz Zagreba, ekipu Cedevite rezultatom 82:61. Porazom gosti nikako ne mogu biti zadovoljni jer su izgubili šansu u borbi za drugo mjesto u ligi pred polufinale plej-ofa sa Crvenom zvezdom. Strateg crvenih Veljko Mršić, dao je do znanja kako je protivnik imao veću želju za pobjedom.

"Nismo imali šanse. To se vidjelo odmah na početku meča. Partizan je sjajno kako otvorio tako i završio utakmicu. Ništa od dogovorenog nismo ispoštovali na parketu. Očitana nam je lekcija od strane protivnika. Veću želju za pobjedom prikazao je Partizan. Jednosavno, nadigrali su nas", rekao je Mršić.

Do sinoćnjeg duela, Cedevita se zajedno sa Crvenom zvezdom borila za drugu poziciju na tabeli koja vodi u polufinale plej-ofa. Prije meča sa crno-bijelima, crveni su upisali 18 pobjeda kao i njihov konkurent u borbi za poziciju. Ipak, taj skor se sinoć promijenio.

Zvezda je dobila Cibonu sinoć na gostovanju dok je Partizan pobjedom nad glavnim konkurentom ljutog protivnika, otvorio put ka drugom mjestu crveno-bijelima. 

"Tokom zadnjih nekoliko utakmica igramo jako loše. Kao da nemamo dovoljno želje za pobjedom. U svakoj utamici moramo dati sve od sebe kako bi ostvarivali pozitivne rezultate jer ovakva igra nije ključ uspjeha. Partizanu želim čestitati jer upravo se tako bori za bodove", dodaje strateg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi