Mulaomerović: Ovom pobjedom smo možda izborili opstanak u ligi

Sloboda bolja od Lovćena

Mulaomerović: Ovom pobjedom smo možda izborili opstanak u ligi

E. Čaušević

Sloboda je večeras u meču 20. kola ABA lige 2 pobijedila Lovćen sa 86:80.

Tuzlanski klub je odigrao još jedan dobar meč pred svojim navijačima i došao do sedme pobjede u ovoj sezoni ABA lige 2.

Nakon meča trener domaćeg tima Damir Mulaomerović izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima i pobjedom u večerašnjem duelu.

"Prije svega čestitao bih momcima na veoma bitnoj pobjedi. Ne znam još rezultate, ali možda smo i osigurali opstanak. Osjetio se moj nedostatak prethodnih 15 dana jer pojedini igrači nisu bili baš fizički spremni. Najvažnije je da smo pobijedili protiv dobrog protivnika jer su šuterski jako dobri. Igrači su odradili odličan posao i možemo biti zadovoljni pobjedom", rekao je Mulaomerović.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

S druge strane, trener gostujućeg tima Zoran Kašćelan nije bio baš zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Prva četvrtina je nekako prelomila meč i Sloboda nam je tu poslala poruku da žele dobiti meč. Znali smo da Sloboda ima dobar tim i da su u dobroj formi, ali mi smo došli da pokušamo slaviti i zadržati korak za vrhom tabele i nažalost ovim porazom smo izgubili šanse za doigravanje".

Top Komentari

Svojprisebi
bravo Slobodo samo napred pa i do prve lige ako Bog da
2 0
Haresolina
Opstanak je u Aba ligi izboren. Rikić odličan,Čampara promjenjljiv, ali opet među najboljim, Grubor je odigrao utakmicu sezone, Manjgafic prvu četvrtinu dobar, ..Meknajt loš. Tomaševići i Janjić dopunjavali..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti