Igokea nije imala milosti večeras protiv Slobode

Ubjedljiva pobjeda domaćih

Igokea nije imala milosti večeras protiv Slobode

E. Čaušević

Košarkaši Igokee večeras su na svom parketu pobijedili tuzlansku Slobodu sa 78:49 u zaostalom meču 17. kola Prvenstva BiH.

Igokea je večeras osigrala sjajan meč i na kraju je zasluženo slavila sa čak 29 poena razlike. Domaći su dobro otvorili utakmici i nakon prvih deset minuta vodili su sa 24:15.

Čini se da je pobjednik bio riješen već nakon prvog poluvremena kada je rezultat bio 46:21 za ekipu Igokee.

Sloboda je u nastavku meča pokušala da se barem malo vrati u meč, ali to jednostavno nisu uspjeli. Igokea je nastavila s odličnom igrom, te je na kraju slavila sa 78:49.

Igokeu je do pobjede vodio Jakov Mustapić sa 20 pčoena, dok je 14 dodao Evan Keenan. U ekipi slobode istakao se Walther Denzel Gregg sa 22 poena.

Prvenstvo BiH. 17. kolo:

Igokea - Sloboda 78:49 (24:15, 22:6, 17:14, 15:14)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea: Keenan 14, Simeunović 13, Kočić 6, Gagić 7, Mustapić 20, Lešić 9, Nikolić, Simanić 6, Topolović 1, Tomas 2.

Sloboda: Gregg 22, McKnight 2, Dedajić 3, Rikić 7, Grubor, Andelija, Jakupović, Janjić 4, Manjgafić 4, Tomašević 7, Omerović, Krajnić.

Top Komentari

emir_89
Igokea veliko prvo slovo al Sloboda malo bravo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi