Muratović: Nadam se da ćemo izboriti završni turnir

Košarkaš Slobode za SportSport.ba

Muratović: Nadam se da ćemo izboriti završni turnir

D. Rakanović

Prvi kvalifikacijski turnir za Drugu ABA ligu počinje sutra u Laktašima i trajaće do nedjelje.

Na turniru će učestvovati Sloboda, Široki Brijeg i Mladost iz Mrkonjić Grada, a pobjednik ovog turnira plasiraće se na drugi turnir koji je na rasporedu od 27. do 29. septembra u Laktašima gdje će se sa ekipama Vršca, Sutjeske i Primorske boriti za dva mjesta koja vode u Drugu ABA ligu. 

Košarkaši Slobode vrše posljednje pripreme pred ovaj turnir, a bh. reprezentativac u redovima Tuzlaka Nedžad Muratović u razgovoru za SportSport.ba istakao je da sa nestrpljenjem očekuju turnir u Laktašima. 

"Pripremni period je dobro prošao odigrali smo šest utakmica i mislim da su svi zadovoljni odrađenim poslom, kako trener tako i igrači", rekao je Muratović i dodao: 

"Pred nama je zahtjevan turnir u Laktašima, ali mi smo se dobro spremali i spremamo se za utakmice koje nas očekuju. Protivnici su jake i stabilne ekipe, ali najvažnije je da mi budemo fokusirani na ono što mi radimo. Sve ekipe su se pojačale, pa tako i mi. Novi igrači su se brzo uklopili u sistem rada i sa nestrpljenjem očekujemo utakmice u Laktašima. Najvažnije je da nas zdravlje posluži i nadam se da ćemo izboriti završni turnir, a kasnije i ući u Drugu ABA ligu, ali idemo korak po korak".

Raspored prvog kvalifikacijskog turnira:  

Petak, 15.9.2017: Široki Brijeg - Mladost Mrkonjić Grad (17:00)

Subota, 16.9.2017: Sloboda Tuzla - Široki Brijeg (17:00)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nedjelja, 17.9.2017: Mladost Mrkonjić Grad - Sloboda Tuzla (17:00) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije