Muris Vojić, trener KK Željo 1971: Dobri rezultati su plodovi dugogodišnjeg kvalitetnog rada
Nakon tri kola tim iz Bihaća je i dalje bez poraza

Tim iz Bihaća igra sjajno ove sezone

Muris Vojić, trener KK Željo 1971: Dobri rezultati su plodovi dugogodišnjeg kvalitetnog rada

S. Bošković

KK Željo 1971 iz Bihaća sjajno igra u A-2 ligi grupa Sjever.

Nakon četiri odigrana kola ovaj tim nema poraza, te zasluženo zauzima drugo mjestu na tabeli s tri pobjede (op.a zbog neparnog broja timova KK Željo 1971 bio je slobodan u jednom kolu). U Bihaću vlada dobra atmosfera pred naredne utakmice. 

"Zadovoljni smo rezultatima ove sezone. Nakon tri utakmice, imamo tri pobjede i stopostotni učinak. Zadavoljan sam pobjedama i momcima. Ovo su plodovi dugogodišnjeg rada koji napokon dolaze do izražaja", priča trener ovog kluba Muris Vojić za SportSport.ba. 

Imate najbolji napad i drugu najbolju odbranu lige. Čije su to zasluge?

"Imamo mlade i brze momke, te nema potrebe za kilavljanjem u napadu. Preferiramo brzu košarku i igramo čvrstu odbranu, te pokušavamo limitirati suparnike i ući u brzu tranciziju, a sve je to dovelo do brzih poena i na kraju velikog broja koševa koje postižemo".

Do sada ste bez poraza, da li postoje ambicije za ulazak u viši rang takmičenja?

"Mi ćemo dati sve od sebe da imamo što bolji plasman. Tu je i Gračanica bez poraza, mi i oni smo dvije ekipe koje pretendiraju za mjesta, za dva mjesta koja vode u play-off za ulazak u A1 košarkašku ligu. Nadamo se da će biti sreće i zdravlja i da ćemo se boriti za dolazak u viši rang".

Da li u ekipi KK Željo 1971 postoje igrači koju su prerasli ovaj rang takmičenja?

"Ne bih baš to previše da komentarišem. Postoje stručnjaci koji su u tome bolji od mene, pa neka oni presude. Utakmice idu uživo, te svi mogu gledati i vidjeti za sebe. Ako neko misli da ima dobrih igrača, nekako ih kontaktiraju. Moje mišljenje je takvo da mislim da ih ima nekoliko koji mogu u viši rang".

Da li će doći do nekih novih pojačanja u ekipi?

"Trenutno nemamo planove za dodatna pojačanja. Ovu su naši momci s kojima radimo već dugi niz godina kroz omladinske kategorije. Većinom su svi iz Bihaća, no postoji košarkaši iz okolnih gradova, većinom Unsko-Sanskog kantona".

Predstojećeg vikenda gostujete ekipi Gradine, te ste favoriti. Kakva su očekivanja?

Potražite više informacija na temu A2 liga sjever:

"Mi planiramo dati maksimalno od sebe. No, Gradina je u prošloj sezoni igrala A1 ligu, te nije nimalo naivna ekipa. Znaju da igraju kvalitetnu košarku, no nama je da probamo učiniti sve da dođemo do nove pobjede."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi