Efes demolirao Fenerbahče, Džanan Musa ponovo bez nastupa
Foto - Anadolu Efes

Poveli sa 1-0 u seriji

Efes demolirao Fenerbahče, Džanan Musa ponovo bez nastupa

M. Šljivak

Anadolu Efes demolirao je Fenerbahče u prvoj utakmici finala turskog prvenstva i slavio je pobjedu rezultatom 111:71.

Fener je dobro ušao u utakmicu. Vodili su većim dijelom prvog perioda, imali su čak i plus sedam, ali se Efes vratio u finišu ove dionice i nakon deset minuta igre bilo je neriješeno, 21:21.

Efes je bio taj koji je kontrolisao rezultat u drugoj dionici. Fenrbahče je samo u rijetkim trenucima uspijevao da povede, ali na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima rezultatom 43:40.

Treća dionica donosi potpuni raspad sistema ekipe Fenerbahčea. Vasilije Micić i Shane Larkin su ih potpuno potopili i ovaj dio igre domaći su riješili u svoju korst sa čak 26 razlike (37:11).

Na ulasku u posljednju dionici bilo je plus 29 u korist Efesa (80:51) i utakmica je već tada bila završena.

Razlika je u posljednjoj dionici išla i do maksimalnih plus 40, a Feneru je preostalo da pokuša da izgubi sa što manjom razlikom.

Međutim, ni u tome nisu imali previše uspjeha. Efes je pogađao gotovo sve i na kraju je ostvario uvjerljivu pobjedu za prednost od 1-0 u finalnoj seriji.

Shane Larkin je sa 23 poena predvodio domaći tim do trijumfa, Vasa Micić je dodao 19, dok je na drugoj strani Melih Mahmutoglu jedini vrijedan spomena sa 19 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Džanan Musa ponovo nije dobio šansu za igru u Efesu. Nije ga bilo u kombinacijama za utakmicu, a kod Fenera je 22 minute igrao nekadašnji mladi reprezentativac BiH Tarik Biberović.

Bivši član Sparsa je ubacio dva poena i dodao je tri skoka i dvije asistencije.

Top Komentari

Darkwood
Musa moj pa se ti deri na Teletovica, a publika ko ovce... Musa Musa.. Momak rad i disciplina. Saberi se i dobro razmisli gdje ćeš od septembra igrati. .
11 0
_ZIJAGA_
Mozda nije igrao, ali je zato postigao DOUBLE DOUBLE..13 puta DODAO PESKIR, 11 puta APLAUDIRAO..
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi