Musa drugi najmlađi igrač koji je zaigrao za Netse u historiji
Bh. košarkaš je izabran kao 29. pik Brooklyn Netsa na ovogodišnjem NBA draftu, a u klubu su istakli kako je on projekat za budućnost (Foto: EPA)

Samo je Favors ispred njega

Musa drugi najmlađi igrač koji je zaigrao za Netse u historiji

Midhat Šljivak

Džanan Musa upisao je sinoć prve NBA minute u dresu Brooklyn Netsa.

Utakmica protiv Indiana Pacersa ostaće za njega upamćena po debiju u najjačoj ligi svijeta, a u ovom meču je upisao i prve NBA poena.

Musa je drugi najmlađi igrač u historiji Netsa koji se pojavio na parketu u dresu ovog tima. Džanan je sa 19 godina i 165 dana upisao svoj prvi nastup, a ispred njega je samo jedan čovjek.

To je današnji igrač Utah Jazza Derrick Favors. On je izabran od strane Netsa na draftu 2010. godine, a debi je upisao sa 19 godina i 104 dana, te je još uvijek rekorder kao najmlađi igrač ove franšize koji se ikada pojavio na parketu.

Nešto stariji od Muse je u prvom nastupu za ovaj tim je njegov trenutni saigrač Jarrett Allen koji je zaigrao sa 19 godina i 182 dana.

Pred Musom je još mnogo rada i odricanja. Sigurno je da će morati da sačeka na svoju šansu jer će ona kad - tad doći. Na njemu je samo da strpljivo čeka i da je iskoristi.

Top Komentari

dadopd
Dobar je nas Krajsnik.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti