Musa: Gušt je igrati u hramu košarke, izginut ćemo na terenu

Cedevita protiv Zvezde

Musa: Gušt je igrati u hramu košarke, izginut ćemo na terenu

E. Škorić

Bh. košarkaš Džanan Musa nada se da njegova Cedevita može da iznenadi Crvenu zvezdu u finau ABA lige.

Musa je kao džoker presudio u majstorici protiv Partizana sa 16 poena, no Cedevitu čeka znatno teži posao u finalu - Zvezda.

"Svaka utakmica je nova utakmica. Svaki igrač pokušava doprinijeti nešto novo u svakoj utakmici, ali u finalu je najbitnije da mi kao ekipa ostvarimo pobjedu, a da svako od sebe da barem jedan delić u toj velikoj slagalici i da probamo barem jednu pobjedu ostvariti u Beogradu. Ja ću se truditi da doprinesem najviše ekipi i to je najbitnije", rekao je Musa, pa je dodao:

"To je hram košarke, koji je uvijek ispunjen do posljednjeg mjesta. Mi se radujemo što ćemo tamo igrati jer tamo je nevejrovatno igrati zbog te atmosfere i zbog toga što se igra protiv takvog kluba kao što je Crvena zvezda. Jednostavno je tamo gušt igrati, pogotovo kad je finale. Mi ćemo, blago rečeno, izginuti na terenu da probamo uzeti naslov prvaka".

Finalna serija počinje u ponedjeljak od 19 sati, a drugi meč je u utorak od 18:30 sati.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije