Musa: Nadamo se da ćemo osvojiti ABA ligu

Bh. reprezentativac briljirao protiv Partizana

Musa: Nadamo se da ćemo osvojiti ABA ligu

D. Rakanović

Bh. reprezentativac Džanan Musa izjavio je nakon večerašnjeg plasmana u finale da se nada da će Cedevita osvojiti ABA ligu. 

Musa je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Cedevite protiv Partizana, u majstorici polufinala ABA lige. 

"Donio sam energiju u početku, bila je ovo odlična utakmica. Pokazali smo da smo borci. Malo je eskaliralo na kraju, ali se ipak sve dobro završilo", rekao je Musa nakon završetka utakmice. 

Musa je utakmicu završio sa 16 postignutih poena. 

"Cijelu sezonu pokušavam da se izborim i danas mi je sve išlo za rukom. Pobjedu posvećujem Arapoviću, vratiće se on još jači. Vjerujemo u svoj kvalitet i nadamo se da ćemo osvojiti ABA ligu", dodao je Musa.

Marko Arapović je povrijedio koljeno sredinom trećeg perioda i vjerovatno je za njega ova sezona završena. 

Cedevita će se u finalu sastati sa pobjednikom duela između Crvene zvezde i Budućnosti. Majstorica u tom polufinalnom paru se igra u utorak u Železniku. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi