Musa i više nego skroman u porazu Netsa

Hornetsi stigli do pobjede

Musa i više nego skroman u porazu Netsa

A. Čaušević

Brooklyn Netsi nisu opravdali ulogu favorita u duelu sa Charlotte Hornetsima. Gosti su slavili rezultatom 108:113. 

Netsi su odigrali odličnu prvu četvrtinu nakon koje su imali +8 (34:26), sredinom druge dionice su imali i zalihu od 20 poena (52:32), ali su na kraju uspjeli izgubiti.

Za povratak ključna je bila serija Hornetsa od 17:4 u finišu treće dionice kojom su se potpunu vratili u igru.

U odlučujuću dionicu se ušlo pri rezultatu 86:84 za Netse, a neizvjestan finiš pripao je gostima koji su stigli do pobjede 108:113.

Džanan Musa nije iskoristio minutažu. Za provedenih 16 minuta na parketu postigao je 4 poena te dodao dva skoka.

Hornetse je do pobjede vodio sjajni Devonte' Graham sa 40 poena, dok su kod Netsa najefikasniji bili Spencer Dinwiddie sa 24 te Jarrett Allen sa 21 poenom.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ima li statistike našeg Muse?
2 2
AdoWien
Vrlo ruzno napisano od novinara jer sugerira los ucinak Muse a kao sto neko rece nije se ispucavao vec je radio zadatke od trenera. Vrlo je vazno da Musa igra, skuplja iskustvo a u timu kao Bruklin gdje je Musa najmladji i najjeftiniji igrac, zaradi respekt saigraca i trenera. Malo po malo, prosle godine je igrao po 3-4 minute i dobio novi ugovor jer radi i napreduje.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi