Netsi slavili u gostima protiv Hornetsa, Džanan Musa ponovo upisao minutažu

Brooklyn pobijedio sa 111:104

Netsi slavili u gostima protiv Hornetsa, Džanan Musa ponovo upisao minutažu

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su u gostima pobijedili Charlotte Hornetse sa 111:104, a minutažu ponovo je upisao mladi bh. košarkaš Džanan Musa.

Netsi su uspjeli da dođu do nove pobjede i sada imaju omjer 12-10, dok je za Hornetse ovo već petnaesti poraz uz devet pobjeda. Domaći su bolje otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 32:29.

Brooklyn je u drugoj četvrtini uspio smanjiti zaostatak, a na poluvrijeme otišlo se kod rezultata 57:55 za Hornetse. No, u nastavku meča Netsi su igrali znatno bolje i uspjeli su da dođu do preokreta.

Gosti su u finišu na parketu izgledali dosta bolje i bilo je jasno da će upisati novu pobjedu. Na kraju su Netsi slavili rezultatom 111:104.

Brooklyn je do pobjede vodio Joe Harris koji je meč završio s 22 poena i pet asistencija, dok su Taurean Prince i DeAndre Jordan dodali po 16 poena. Zapažen je bio je Jarrett Allen sa 14 poena i deset skokova.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa sinoć je na parketu proveo skoro 12 minuta, ali nije uspio da se upiše u listu strijelaca. Musa je protiv Hornetsa imao učinak od tri skoka i tri asistencije.

Što se tiče Hornetsa istakao se Devonte' Graham sa 29 poena, osam skokova i tri asistencije.

Top Komentari

bamba
Preskočio je stepenicu, morao je odigrati euroligu sa malo jačim timom, dobiti bitniju ulogu i napuniti se iskustvom pa tek onda NBA
5 0
karlhajncbrazzzo
Jadni vi i vaša statistika.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti