Musa kao niko drugi u ABA ligi

Rekord po indexu korisnosti

Musa kao niko drugi u ABA ligi

E. Škorić

Džanan Musa je bio junak Cedevite u pobjedi nad Mornarom u 9. kolu ABA lige.

Cedevita je bila bolja od Mornara sa 99:74, a Musa se istakao sa 35 poena, što mu je i klupski rekord. 

Osamnaestogodišnji bosanskohercegovački košarkaš ostvario je rekord u ABA ligi, pošto je zabilježio najveći indeks korisnosti u jednoj utakmici regionalnog prvenstva.

On je, podsjećamo, imao 46 index korisnosti, a to ove sezone još nikome nije pošlo za rukom. Osim 35 poena, imao je i pet skokova, po tri asistencije i ukradene lopte za samo 27 minuta. 

 "Nakon poraza u Parizu smo se zajedno skupili i odlučili smo da moramo pobijediti prije pauze. Ponosan sam na sebe, stručni stožer i sastav. Jako mi je drago što idemo svi na odmor s ove dvije pobjede. 35 poena mi je rekord u seniorskoj karijeri u dresu Cedevite. Dosad sam u Cedeviti sa seniorima zabio najviše 24 poena. Mislim da je ekipa večeras većinom zaslužna za moj učinak jer su me tražili u puno slučajeva. Vidjeli su da sam raspoložen. Ne može jedan igrač iznijeti sve ovo. Momčad nosi igrača i to uvijek treba biti tako", kazao je Musa nakon utakmice.

Uveliko se piše o Musinom izlasku na naredni NBA Draft, a predviđa se da bi mogao biti među prvih 10 pikova zajedno sa talentovanim Lukom Dončićem. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi