Musa najefikasniji u teškoj pobjedi Cedevite
Foto: ABA

Trijumf nad Megom

Musa najefikasniji u teškoj pobjedi Cedevite

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras na svom parketu Mega Bemax rezultatom 75:73 u susretu 17. kola ABA lige.

Dosta uzbuđenja viđeno je u ovom meču, a na kraju je uz dosta muke zagrebački tim stigao do trijumfa

Domaći su dobro ušli u meč. Imali su prednost nakon prve dionice od pet poena (19:14) i činilo se kako utakmica ide u željenom pravcu za ekipu Jure Zdovca.

Međutim, Mega je uzvratila u drugoj dionici. Odigrali su zaista dobro završni dio ovog dijela meča, uspjeli su okrenuti meč u svoju korist i imali su čak plus pet. Ipak, Cedevita se vraća jako brzo i na odmor se odlazi neriješenim rezultatom, 33:33.

Treći period donosi mnogo bolju igru gostiju. Konstantno je tim Dejana Milojevića imao prednost, bilo je čak i 10 poena razlike, a u posljednju četvrtinu Mega ulazi sa šest poena prednosti, 51:57.

Predaje naravno nije bilo. Jako brzo se domaći tim vratio u igru, došli su i do plus šest (74:68), ali daleko od toga da je meč bio gotov. Uspjeli su se gosti vratiti, došli su do 75:73 i imali su napad za pobjedu ili produžetak. Međutim, napravili su veoma loš posao u završnici. Lazić je promašio šut i pobjeda je pripala Cedeviti.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džanan Musa sa 14 poena, Nichols je dodao 13, a Will Cherry 12, uključujući šest u odlučujućim trenucima meča. Dobar je bio i Andrija Stipanović sa 10 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane Goga Bitadze je ubacio 23 poena, dok je bh. košarkaš Aleksandar Lazić ubacio šest poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi