"Musa nije pravo rješenje za Brooklyn Netse"

Američki novinar analizirao bh. košarkaša

"Musa nije pravo rješenje za Brooklyn Netse"

Samir Mlaćo

Mladog bh. košarkaša Džanana Musu kao 29. pik na draftu odabrala je ekipa Brooklyn Netsa. Musa je izabran u prvoj rundi NBA drafta, a u ovaj klub dolazi iz hrvatske Cedevite. 

Dobrodošlicu u NBA poželjeli su mu Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, a sam Musa je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je priželjkivao Brooklyn Netse istakavši da je to tim po njegovoj mjeri.

Iako je bh. javnost oduševljena što će Musu naredne sezone gledati u NBA ligi, postoje i oni koji smatraju da Brooklyn nije napravio baš dobar potez.

Naime, američki novinar Michael Mastropierrro, u detaljnoj analizi navodi da Musa neće pomoći Netsima da se približe play off-u, odnosno da nije čak ni zagarantovano da će ove godine doći u NBA.

Navodi da Brooklyn mora da plati milion dolara odštete Cedeviti, te da je 19-godišnji Musa kvalitetan košarkaš, ali kao dugoročni projekat, ne onaj koji odmah može pomoći svom novom timu.

"Netsi su trebali napraviti bolje stvari, a ne dovesti igrača za kojeg se nadaju da će moći zaigrati jednog dana. Netsi moraju imati ozbiljni izbor koji može odmah da doprinese ekipi. , istakao je između ostalog Mastropierro.

Top Komentari

muha
Nisu vazni Netsi, vazan je Musa.
10 0
Zoilomas
Musa Je bas sta NBA ligi fali, novi bosanski Jason Kidd
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije