Musa odličan u novom trijumfu Cedevite

Bh. igrač postigao devet koševa

Musa odličan u novom trijumfu Cedevite

Košarkaši Cedevite slavili su uvjerljivu pobjedu protiv Tajfuna u okviru 21. kola ABA lige rezultatom 94:61.

Domaći košarkaši su u ovom meču potpuno opravdali ulogu favorita i već su nakon prve četvrtine pokazali gostima da se neće dobro provesti.

Cedevita je prvi period riješila u svoju korist rezultatom 28:15. U nastavku meča domaći prave još veću prednost pa se na odmor odlazi sa plus 18 za Cedevitu.

Drugo poluvrijeme bilo je samo odrađivanje posla za Cedevitu koja je upisala svoju 16. pobjedu ove sezone, dok je Tajfn ostao posljednji na tabeli samo samo sedam trijumfa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Džanana Musa bio je sjajan u ovom meču i postigao je devet poena za 15 minuta provedenih na parketu. Nemanja Gordić je ubacio tek dva koša za također 15 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti