Musa odveo Cedevitu u finale ABA lige!

Sjajan partija bh. košarkaša

Musa odveo Cedevitu u finale ABA lige!

E. Škorić

Košarkaši Cedevite plasirali su se u još jedno finale ABA lige, pošto su u odlučujućem meču savladali Partizan sa 87:78.

Cedevita je u majstorici pred domaćom publikom nadigrala Partizan i tako je izborila novo finale ABA lige, a tamo će igrati protiv boljeg iz duela Zvezda - Budućnost.

Domaćin je bolje otvorio meč, a prvu četvrtinu dobio je rezultatom 20:14. U drugoj četvrtini Cedevita je otišla i na dvocifrenu prednost, pa je na odmoru imala 47:36.

U nastavku se Partizan uspio  vratiti, na minus šest je pokušavao trojkama da se u potpunosti vrati, ali nije iskoristio priliku, mada je u jednom trenutku gostujući sastav prišao na tri poena razlike.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Džanan Musa je ubacio 16 poena i on je predvodio Cedevitu na putu do finala, dok je i Miro Bilan ubacio 16 poena, Luka Babić 14, a na drugoj strani Hatcher je ubacio 16. Adin Vrabac se nije upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi