Pet poena Muse, Cedevita s drugog mjesta u polufinale

ABA liga

Pet poena Muse, Cedevita s drugog mjesta u polufinale

E. Škorić

Cedevita je pobjedom nad FMP-om (104:92) potvrdila drugo mjesto u ABA ligi.

Cedevita je u Zagrebu bila uvjerljiva, a u polufinalu regionalne lige igrat će protiv Partizana ili Budućnosti, ovisno ko će biti na trećem mjestu.

Kako je ranije Partizan izgubio od Igokee, Cedevita nije bila pod pritiskom i odigrala je jednu 'prijateljsku' utakmcu, pa je slavila sa 104:92, po četvrtfinama 20:24, 29:21, 31:29, 24:18).

Miro Bilan je ubacio 23 poena u pobjedi Cedevite, Boatright je dodao 20, a Begić je dodao 13 poena. Ljubičić je na drugoj strani upisao 21 poen. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Džanan Musa ubacio je pet poena za 13 minuta igre, te je imao jedan skok, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi