Najveća uzdanica Zmajeva stigla u BiH: Idemo po trijumf u grotlu Mejdana

Musa stigao

Najveća uzdanica Zmajeva stigla u BiH: Idemo po trijumf u grotlu Mejdana

E. Ganibegović

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u februaru očekuju dvije utakmice kvalifikacija za Mundobasket.

Zmajevi će odigrati dvomeč sa selekcijom Litvanije. Prvo za pet dana dočekujemo ovu baltičku selekciju u tuzlanskom Mejdanu od 20 sati, a tri dana poslije toga gostujemo u Vilniusu.

Obje selekcije su u prva dva kola ostvarile po dvije pobjede, po jednu protiv Češke i Bugarske, pa bi ovaj dvomeč mogao dosta toga da odluči i o prvom mjestu u kvalifikacionoj grupi F.

Tri prvoplasirane selekcije iz grupe ostvarit će prolaz u treću rundu kvalifikacija, tako da bismo protiv Litvanije mogli osigurati sebi lakše ljeto kada nas očekuje gostovanje Češkoj (1. juli) i domaći susret s Bugarskom (4. juli).

Uoči ove utakmice, među prvim reprezentativcima u Bosnu i Hercegovinu stigla je i naša najveća uzdanica, sjajni košarkaš Breogana Džanan Musa.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

On se trenutno nalazi u Sarajevu i priprema se za spektakl u Tuzli za koji su već rasprodane ulaznice.

Recovery time in Sarajevo. It’s time for Tuzla. 🇧🇦#pfhscteam Always with Red Bull

Posted by Dzanan Musa on Saturday, February 19, 2022

Top Komentari

Salgijica
Ocekujem 2 : 0 za nas
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi