MZT Skoplje i Union Olimpija slavili domaće pobjede

ABA liga, 21. kolo

MZT Skoplje i Union Olimpija slavili domaće pobjede

Košarkaši MZT Skoplja i Union Olimpije slavili su danas pobjede na domaćim parketima u okviru 21. kola regionalne ABA lige.

Skoplje je u veoma uzbudljivom meču ostvarilo pobjedu protiv Krke rezultaom 69:67. Gosti su bolje otvorili meč i prvu četvrtinu riješili sa 28:20. Domaći do poluvremena uspjevaju uhvatiti rezultatski priključak i vratiti se na minus četiri.

U trećoj dionici se igralo koš za koš, da bi u posljednjih deset minuta Skoplje odigralo daleko bolje i zasluženo slavilo. 

Do pobjede ih je vodio Drenovac sa 23 koša, dok je Luković dodao 13.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U drugom meču igranom u Ljubljani Union Olimpija slavila je 8. ovosezonsku pobjedu i to protiv Zadra rezultatom 84:76. Čitava utakmica protekla je u izjednačenoj igri da bi domaći košarkaši odlučujuću prednost stekli u posljednjih deset minuta koji su im pripali rezultatom 22:15. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi