Na Giannisov pogon Grci savladali Dominikansku Republiku
"The Greak freak" u sjajnoj je formi pred početak SP (foto: Eurohoops)

Zvijezda Bucksa u sjajnoj je formi

Na Giannisov pogon Grci savladali Dominikansku Republiku

Na turniru u kineskom Suzhou pred sami početak Mundobasketa reprezentacije Grčke i Dominikanske Republike odigrale su jednu od posljednjih pripremnih utakmica uoči SP a slavili su Grci rezultatom 87-75.

Giannis Antetokounmpo za samo 22 minute Dominikancima je utrpao 26 poena te skupio 4 skoka i tri puta blokirao šuteve protivnika. Papagiannis je dodao 12 poena, Printezis 11 a Papapetrou 10 za Grke. 

Sadiel Rojas je bio najbolji kod Dominikanaca sa 16 poena a Rigoberto Mendoza je postigao 13 koliko i Victor Liz. 

Sutra će Grci odigrati posljednju pripremnu utakmicu protiv selekcije Venezuele a 31.08. napokon počinje dugo očekivani Mundobasket na kojem će Grci s ovakvim Giannis Antetokounmpom imati mnogo toga za reći. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi